Lepe in urejene tudi v kuhinji! Nekatere malo bolj, nekatere manj rade zahajamo v kuhinjo, vendar nam je skupno to, da želimo tudi tam ostati urejene. Tako sem se odločila pripraviti navodila za izdelavo enostavnega predpasnika. Naj pikice olja, ter umazana žlica ostanejo na predpasniku in ne na novem krilu!
Potrebujemo 1 tekoči meter tkanine, oz. kolikor dolgega si želite. Jaz sem se odločila za krajšo obliko. Torej vkrojiti je potrebno pas (pri katerem prištejemo pregib tkanine ter dodatek za šiv) osnovni pravokotnik za predpasnik, ter 2 žepka (v našem primeru).
Žepki so lahko povsem poljubnih oblik in velikosti. Z njimi si lahko pomagate predvsem pri odlaganju pripomočkov, zato pred rezanjem malo razmislite o obliki.
V tem primeru sem se odločila za dva zaokrožena žepka ter majhnimi gubicami na vrhu.
Žepke pribuckamo na osnovni pravokotnik, kar se da enakomerno 😉 ter jih obšijemo.
Obšijemo še rob predpasnika.
Na sredini sem pustila prostor za dve gubi, kateri pribuckamo in enostavno prešijemo z ravnim šivom.
Koneca traku tako oblikujemo v okroglino, zašijemo po hrbtni strani ter obrnemo, zalikamo. Medtem ko likamo okroglino se pas zlika tudi po dolžini na polovico, ter na nasprotni strani (kjer rob na vsaki polovici obrnemo za 0,5cm navznoter). Kar nam bistveno olajša kasnejše buckanje pasu ter osnovnega dela skupaj. Z ravnim šivom zašijemo.
Predpasnik je končan, in pripravljen na packanje v kuhinji 😉